Meistä

Talenom yhtiönä

Talenom on vuonna 1972 perustettu ketterä ja edistyksellinen tilitoimisto. Liiketoiminta-ajatuksemme on yrittäjien arjen helpottaminen markkinoiden helppokäyttöisimmillä sähköisillä työkaluilla sekä pitkälle automatisoiduilla palveluilla. Kattavien tilitoimistopalvelujen lisäksi tuemme asiakkaidemme liiketoimintaa monipuolisilla asiantuntijapalveluilla sekä maksu- ja korttipalveluilla. Visionamme on tarjota ylivoimaiset tilitoimisto- ja maksu- ja korttipalveluilla pk-yrityksille.

Talenomin kasvuhistoria on ollut vahva – liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu oli noin 16,6 % vuosina 2005–2022.

Talenom toimii Suomessa, Ruotsissa, Espanjassa ja Italiassa, ja sillä oli vuoden 2022 lopussa 1 336 työntekijää 74 toimipisteessä.

Palvelumme

Talenom tarjoaa yrittäjille laajan valikoiman tilitoimistopalveluita, taloushallinnon ohjelmistoja ja digitaalisia palveluita sekä erilaisia asiantuntija-, neuvonta-, maksu- ja korttipalveluita. Oma ohjelmistokehitys yhdistettynä tilitoimistoalan osaamiseen on Talenomin kilpailuetu, joka mahdollistaa ylivoimaisen asiakaskokemuksen tarjoamisen yrittäjäasiakkaille ja automatisoi samalla Talenomin omia rutiineja.

Tilitoimistopalvelut add

Talousprosessien ulkoistuspalveluihin kuuluvat kirjanpito, myyntilaskutus, laskujen maksu, palkanlaskenta ja tulosseuranta sekä HR-palvelut. Tulosseurannassa asiakkaalle tuotetaan kuukausittain välitilinpäätöksen tasoinen kuukausiraportointi Talenom Online-palveluun.

Huolenpitopalvelut pitävät sisällään muun muassa asiakkaille nimetyt kirjanpitäjät ja toimialakohtaiset osaajatiimit, asiakaspalvelukeskuksen sekä asiakkaan talouden tilannetarkistukset. Huolenpitopalvelut kuuluvat palveluun kiinteänä lisäosana tiettyjen asiakasryhmien asiakkaille.

Tilitoimistopalveluita tarjotaan jatkuvilla asiakassopimuksilla, joissa asiakassuhteet ovat pitkiä ja laskutuksen kertyminen hyvin ennakoitavissa. Palvelut myydään kuukausittain laskutettavana palvelukokonaisuutena, jonka hinnoittelu riippuu asiakkaan valitseman palvelukokonaisuuden laajuudesta. Asiakas saa käyttöönsä omalle toimialalleen räätälöidyt järjestelmäkokonaisuudet ja Talenomin toimialaosaamisen.

Taloushallinnon digitaaliset palvelut add

Talenomilla on omaa ohjelmistokehitystä, jonka tavoitteena on tehostaa ja uudistaa asiakkaiden taloushallinnon prosesseja, edistää sähköistä taloushallintoa ja tukea Talenomin omia prosesseja. Talenomilla toimii noin 80 digitaalisten palveluiden, ohjelmistosuunnittelun ja liiketoimintaprosessien osaajaa.

Talenom Online on kaikkien Talenomin tilitoimistoasiakkaiden käytettävissä oleva sähköinen taloushallinnon keskus, jossa asiakkaan päivittäisten taloushallintoon liittyvien toimien hoitaminen sujuu vaivattomasti. Lisäksi Onlinessa on asiakkaiden saatavilla Talenomin kumppaneiden tarjoamia lisäarvopalveluita, kuten esimerkiksi rahoitus- ja luottotietopalveluita.

Talenom App on tilitoimistopalveluiden yhteydessä asiakkaille tarjottava mobiilisovellus, jonka avulla asiakas voi kuvata ja lähettää aineistoa kuten pankki- ja luottokorttikuitteja kirjanpitoon. Lisäksi asiakas voi hoitaa App:lla myös matkalaskunsa.

Talenom Tietoväylässä asiakkaan omat järjestelmät integroidaan keskustelemaan Talenomin taloushallinnon prosessien kanssa. Näin esimerkiksi Talenomille tilitoimistoasiakkuutensa vaihtava yritys voi jatkaa toiminnanohjausjärjestelmänsä käyttöä entiseen tapaan Tietoväylän hoitaessa automatisoidun tiedonkulun järjestelmien välillä. Tietoväylä-palvelu pitää sisällään lähes tuhat jo toteutettua, valmista rajapintaa.

Talenom Business Intelligence on ratkaisu laaja-alaisen liiketoimintatiedon hallintaan ja tiedolla johtamiseen. Tiedon lähteenä käytetään tyypillisesti Talenomilla jo olevaa talousdataa, jota rikastetaan asiakkaan muista järjestelmistä saatavilla datoilla.

Neuvontapalvelut add

Talenom tarjoaa asiakkailleen juridiikan, verotuksen ja talouden neuvonantopalveluita, jotka liittyvät muun muassa yritysrakenteiden muutosten, sukupolvenvaihdosten sekä omistusjärjestelyjen suunnitteluun ja toteuttamiseen, verosuunnitteluun sekä yritysjärjestelyihin, yritysten taloushallinnon prosessien tai sisäisen laskennan arviointeihin ja niihin liittyviin kehitysprojekteihin, muutostilanteiden hallintaan sekä ulkoistettuihin talousjohtajapalveluihin.

Rahoituspalvelut add

Talenomin Rahoituspalvelu tarjoaa asiakasyrityksille joustavaa myyntilaskujen rahoitusta, erämaksupalvelua ja yrityslainaa.

TiliJaska-palvelu pienyrittäjille add

Uusimpana lisäarvopalveluna Talenom julkisti lokakuussa 2020 pienyrittäjille suunnatun TiliJaska-palvelun, joka sisältää ilmaisen kirjanpitosovelluksen, pankkipalvelut (IBAN-tilit ja kortit) sekä asiakkaan tarpeen mukaan skaalautuvat tilitoimistopalvelut. Vastaavanlainen palvelu (kontokalle.se) on otettu käyttöön myös Ruotsissa.

Kevytyrittäjäpalvelu add

Talenom Kevytyrittäjä -palvelu mahdollistaa yrittämisen helpolla ja edullisella tavalla osaamistaan myyvälle yksinyrittäjälle, jolla ei vielä ole y-tunnusta.

Maksu- ja korttipalvelut add

TiliJaska-palvelun myötä Talenomin kehittämät omat tili- ja korttipalvelut on tarkoitus lanseerata kaikille Talenomin asiakkaille, jolloin Talenom vastaa sen asiakkaiden toiveisiin ostaa tilitoimisto- ja maksu- ja korttipalvelut saman katon alta.

Yritysvastuu

Lue, mitä ajattelemme yritysvastuusta

null

Talenom sijoituskohteena

Tutustu meihin sijoituskohteena